Un dels principals objectius del Pla director Manresa 2022 és que la celebració del 500 aniversari de l'estada de sant Ignasi a Manresa, i l'arribada de pelegrins i visitants que ha de comportar, no quedin concentrades a la Cova i al seu entorn més immediat. Que el ressò del turisme religiós i cultural que ha de generar aquesta celebració s'estengui fins al centre de la ciutat: a Sant Domènec. Amb aquesta finalitat, la de fer-hi arribar gent, el pla proposa crear un centre d'interpretació de sant Ignasi a la part del teatre Conservatori que es conserva de l'antic convent dels frares dominics, on Ignasi va ser acollit uns dies.

Avui, a manca de tres setmanes perquè es realitzi la consulta sobre el futur del teatre Conservatori, s'inaugurarà una exposició que analitza els arguments a favor i en contra de mantenir-lo dempeus (vegeu-ne informació en aquesta pàgina). El projecte esmentat del Pla director Manresa 2022, però, no en forma part perquè és independent. Tant si el teatre va a terra en un futur com si no, la part corresponent a l'antic convent dels frares dominics on es vol acollir el centre d'interpretació de sant Ignasi es conservarà perquè està protegida integralment pel Pla de protecció del patrimoni manresà.

Presentat el febrer passat per l'alcalde Valentí Junyent, el Pla director Manresa 2022 parla de "fer d'Ignasi un referent i una icona de la ciutat per projectar-nos al món" i de convertir Sant Domènec en un dels punts de visita obligats de la ruta ignasiana a Manresa, al costat de la Cova; de la Seu i el carrer del Balç, i del Col·legi de Sant Ignasi i la capella del Rapte. Com es va avançar en la presentació del pla, l'antic Col·legi de Sant Ignasi, on hi ha el museu comarcal i l'arxiu comarcal, i d'on n'ha marxat enguany l'Oficina de Turisme per instal·lar-se a la plaça Major, serà el punt d'arribada dels pelegrins en substitució de la Cova, on arriben actualment provinents del Pont Vell per rebre el darrer segell en el carnet de pelegrí, i un diploma.