Avui fa exactament un any que els veïns dels barris Cots, Guix i Pujada Roja de Manresa van començar a celebrar la missa dels diumenges al local que té l'associació de veïns al Guix. L'aparició d'una esquerda de grans dimensions a la capella del Sant Crist del Guix va obligar a impedir-hi l'accés. Dies després es va descobrir que hi havia risc d'esfondrament. Passats 12 mesos, la capella segueix tancada i sense data de reobertura.

El consistori, propietari del temple, va mostrar des de l'inici la seva voluntat de rehabilitar-lo. Això sí, sense posar data. "Quan per pressupost es pugui", va dir el regidor de Cultura i Barris, Joan Calmet, quan van ser convidat, dos mesos després de la clausura, al pregó de festa major dels barris. L'Associació de Veïns de Cots, Guix i Pujada Roja segueix demanant quan es faran els treballs de rehabilitació. "Només ens diuen que aviat", reitera la vicepresidenta de l'entitat, Maria Pilar Sucarrats.

L'ens veïnal sempre s'ha mostrat comprensiu i fins i tot ha volgut posar el seu gra de sorra. Ha organitzat sorteigs, concerts, recaptes... per reduir la despesa que ha d'afrontar el consistori. De moment, tenen 2.500 euros, xifra important però lluny del que costa la rehabilitació bàsica de la capella: 30. 000 euros. La integral pujaria fins als 100.000.