La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC Bages) ha ocupat aquest matí l'oficina del Banc Sabadell que hi ha a l'edifici Cal Jorba, a la plaça Sant Domènec de Manresa, per reclamar una carència hipotecària de cinc anys per a una família de Castellbell i el Vilar. Segons fonts de la plataforma, fins ara el banc s'ha negat a acceptar aquesta mesura i el col·lectiu ha decidit dur a terme una ocupació fins que s'accepti la petició de la plataforma de pagar durant cinc anys només els interessos i reprendre, passat aquest termini, el pagament de la hipoteca.

Segons ha explicat un membre de la plataforma, Bernat Sorinas, la Manoli i el Cosme han passat un procés de negociacions de prop de sis mesos però no s'ha arribat a cap acord pel que fa a la carència hipotecària, que és el que reclamen els afectats. Sorinas ha explicat a Regió7 que la família de Castellbell no pot assumir des de l'octubre la hipoteca ateses les dificultats que ja tenen per sufragar costos com els de l'alimentació. La Manoli i el Cosme, però, creuen que en un termini de cinc anys podran tornar a fer front al pagament de la hipoteca, tenint en compte que els seus dos fills ja seran majors d'edat i hauran tingut temps per buscar una ocupació laboral.

Sorinas ha remarcat que l'ocupació té com a objectiu trobar una solució per al cas de la Manoli i el Cosme i que, per tant, la plataforma no abandonarà l'oficina fins que s'acompleixi aquest objectiu. Aquest matí, l'acció ha comptat amb la participació d'entre 40 i 50 persones.