Els agents econòmics i socials de la Catalunya Central consultats per Regió7 consideren que la crisi econòmica encara no s'ha acabat tot i que admeten que es comença a notar un canvi de tendència. D'aquesta manera discrepen totalment del missatge que va oferir divendres passat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que donava la crisi econòmica per acabada.

Tot i reconèixer que hi comença a haver indicadors macroeconòmics que assenyalen que s'ha tocat fons, el president de la Cambra de Comerç de Manresa és molt clar: "tècnicament la recessió s'acaba quan hi ha dos trimestres consecutius de creixement del PIB, però els efectes de la crisi duraran molts i molts dies". En posa com a exemple el nivell d'atur i les empreses que han hagut de tancar o reduir sous i retallar plantilles i que no han recuperat els nivells precrisi. I també l'elevat índex d'atur.

Per al secretari d'acció sindical i de la Catalunya Central de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, Lluís Vidal Sixto, "la crisi no s'ha acabat mentre tin-guem un atur per sobre del 15%, amb més de 4 milions de persones sense feina. Encara que hi hagi una petita millora d'indicadors macroeconòmics, si l'atur no baixa substancialment, no es pot dir que l'economia vagi bé", opinió que comparteix Miguel Espejo, secretari general de la UGT a la Catalunya Central. Espejo afegeix que "l'elevada demanda per tenir un lloc de treball i la poca oferta que hi ha propicia que les empreses ofereixin condicions molt precàries", tot i que admet que "alguna cosa s'ha començat a moure".