L'agost està resultant ser un mes de contrastos pel que fa a temperatures a Manresa. Després d'un juliol inestable, els primers setze dies del mes ha registrat la màxima de l'any. Va ser diumenge passat. El termòmetre va marcar 36,8 graus. Però l'agost també ha deixat mínimes acusades i baixades brusques. Divendres va baixar poc més de 13 graus, dels 28,9 de màxima als 15,7 de mínima.

No va ser pas la mínima més baixa de l'estiu ni del mes d'agost, però sí una de les baixades més importants. Una situació semblant es va donar a Sant Salvador de Guardiola, amb màximes i mínimes de 30,2 i 11,9 respectivament, i a Solsona, que dels 27,1 va passar en una nit als 11,1.

La nit més fresca d'aquest mes a Manresa va ser el dia 3 d'agost, amb 14 graus, encara que el descens no va ser tan acusat respecte als dies anteriors. A partir d'aleshores tant les màximes com les mínimes van anar pujant fins que han tornat a baixar de cop. La mínima d'aquest estiu es va registrar el dia 8 de juliol, amb 12 graus

Aquest agost de contrastos també és el més suau des del 2012. Llavors es van viure diverses onades de calor que va fer, per exemple, que els primers 19 dies d'agost se superessin els 30 graus de temperatura, i que en sis d'aquests els termòmetres se situessin més enllà dels 36 graus. En canvi aquest any tan sols hi ha hagut un dia en què s'hagin superat aquests 36 graus: l'esmentada màxima de 36,8 del diumenge 10.