L'Ajuntament de Manresa ha obert el termini per demanar subvencions de Cultura, Esports i Barris fins fins al dia 15 de setembre. La línia d'ajuts en l'apartat de Cultura compta amb una dotació de 19.120 euros, abasta projectes i activitats de difusió de les arts escèniques, musicals, les arts plàstiques i visuals, la cultura popular i festiva, i la difusió i recerca patrimonial. La pràctica esportiva s'impulsa amb 30.000 euros i, pel que fa als barris la dotació és de 20.289 euros i va destinada a programes o activitats per a l'enfortiment del teixit social i la participació. La sol·licitud es farà mitjançant imprès que es facilitarà a l'ajuntament i a la pàgina web municipal http://manresa.cat.

L'Ajuntament i la Comissió de la Pubilla i l'Hereu de l'Agrupació Cultural del Bages tenen oberta la presentació de candidatures a pubilla i hereu fins al 23 d'agost. Els candidats han d'estar empadronats a Manresa com a residents des de fa 5 anys com a mínim, han de ser solters i tenir entre 17 i 23 anys. Les candidatures es poden presentar a les oficines de Cultura de l'Ajuntament (al Casino), al local de l'Agrupació Cultural del Bages (carrer Talamanca, 15), al correu pubillatgedemanresa@gmail.com o al telèfon 659 997 855.

Creu Roja i la botiga Ríos Running Manresa (situada al carrer del Bruc número 39) estan duent a terme una campanya de recaptació de calçat esportiu i roba esportiva que pot ser nova o de segona mà que estigui en bon estat per tal de cobrir les necessitats dels infants que participen en el projecte Joves del Nucli Antic (JNA), gestionat per Creu Roja Manresa. Joves del Nucli Antic és un projecte d'educació mitjançant el qual s'ofereixen activitats, especialment esportives, a tots els infants i joves de 12 a 16 anys que tinguin interès en participar-hi. Per a més informació podeu trucar al número de telèfon 93 872 56 44 o consultar l apàgina web de Creu Roja www.creurojamanresa.org.

Aigües de Manresa demana que no es llencin les tovalloletes humides que es publiciten com a biodegradables al vàter, perquè no es desfan i provoquen seriosos problemes a les instal·lacions de sanejament i la depuradora.

L'Associació de Veïns de Cots, Guix i Pujada Roja té obert un compte a la Caixa de Pensions (Sagrada Família-carrer de Sant Cristòfol) per restaurar la capella del Sant Crist del Guix, que roman tancada : 2100 1155 05 0100575571.