Glòria Ballús, cap de Protocol de l'Ajuntament, ha recollit el Premi Nacional de Protocol i Relacions Institucionals 2014, una de les màximes distincions anuals atorgades per l'Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals, que n'ha valorat la trajectòria i el fet de ser un referent en l'àmbit del protocol municipal.

L'acte va tenir lloc divendres passat a la nit a la Torre dels Lleons d'Esplugues de Llobregat, amb la presència de professionals del protocol i altres personalitats, entre les quals l'alcalde Valentí Junyent. Ballús treballa a l'Ajuntament de Manresa des del 1971, i va iniciar les tasques de Protocol durant el mandat de l'alcalde Ramon Roqueta, en plena transició. Posteriorment, ha exercit el càrrec durant els mandats dels alcaldes Joan Cornet, Juli Sanclimens, Jordi Valls, Josep Camprubí i Junyent.

Entre d'altres, l'Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals ha distingit Ballús "per haver-se convertit en un referent en parlar d'aquesta disciplina, en una font de coneixement, en una defensora del cerimonial i en un exemple de treball assenyat, de tracte exquisit, de ponderació de les formes, d'anàlisi exhaustiu dels actes, d'escrupolós respecte de la norma". Ressalta que "sempre ha estat un exponent de l'excel·lència protocol·lària i un valor que cal donar a conèixer al conjunt de professionals en la matèria i a les noves generacions de persones que conformin el món del protocol i de les relacions institucionals".