El mes vinent entrarà en funcionament el servei de dutxes per a persones en situació de pobresa a l'antiga casa asil de les germanetes dels pobres, que va comprar a final de l'any passat l'orde hospitalari de Sant Joan de Déu. D'entrada, funcionarà dos dies a la setmana, els dimarts i dijous, de 4 a 6 de la tarda. L'objectiu és ampliar horaris a mesura que es vagin trobant els voluntaris per poder-ho fer, i depenent de la demanda.

Les noves instal·lacions a la part de l'edifici que dóna al carrer dels Caputxins, que és per on s'entrarà per anar al servei de dutxes, les ha pagat la Fundació Rosa Oriol, que lidera la monja Lucía Caram. Quan s'entra hi ha una mica de recepció amb un taulell i les diferents dependències: una per deixar-hi les pertinences (a cada persona se li donarà un número i un voluntari s'encarregarà de fer-ne el control); una altra on podran recollir una tovallola i sabó i, si cal, roba per poder-se desfer de la seva si està molt atrotinada, material que és previst rebre d'empreses col·laboradores; una sala d'espera; serveis i les dutxes, repartides en quatre espais. Un amb quatre dutxes per a homes, un altre amb tres dutxes per a dones i als altres dos espais, un amb banyera pensant en les famílies que hi vulguin banyar les criatures i un altre adaptat per a les persones que tenen la mobilitat reduïda.

Mercè Quílez, coordinadora dels voluntaris de la Fundació Tomàs Canet de l'orde hospitalari de Sant Joan de Déu, explicava ahir, en una sessió informativa adreçada a persones que vulguin formar part de l'equip de voluntaris (vegeu el text de sota) que als usuaris que es vagin a dutxar se'ls demanarà el DNI, però que "si no en tenen es podran dutxar igualment. Això és un espai obert a tothom", remarcava. Es començarà amb un equip de cinc voluntaris per a dimarts i un altre per a dijous.