Per unanimitat, el ple de l'Ajuntament va donar suport polític a la petició de la Comunitat de Sant Egidi perquè Manresa entri a formar part de la Xarxa de ciutats contra la pena de mort.

David Salas, en nom de la Comunitat, va demanar als representants polítics que l'Ajuntament de Manresa assumís el seu paper en el procés per abolir la pena capital i la resposta de tots va ser favorable.

Amb el seu vot, l'Ajuntament es compromet a convertir aquesta adhesió en un esperó per assolir més responsabilitat, i a actuar en tots el àmbits que siguin de la seva competència per tal que es creïn espais d'informació i sensibilització sobre els motius de rebuig d'aquesta pràctica i sobre l'evolució de la campanya abolicionista en el món. La Comunitat de Sant Egidi porta a la ciutat regularment testimonis que parlen en primera persona de la pena de mort i de l'holocaust. No es tracta puntualment de conferències o taules rodones, sinó d'un treball pacient fet amb les escoles, instituts i centres educatius de Manresa.