La solidaritat anònima és imprescindible per fer front a les desigualtats i a les injustícies, va assegurar ahir a Manresa el pare Manel. Capellà de la parròquia de la Trinitat de Barcelona, s'ha destacat per la seva lluita activa contra la pobresa i a favor dels més desvalguts.

Va participar a la presentació de l'Agenda Llatinoamericana 2015 juntament amb el biblista i capellà de Navarcles, Josep Escós. Un i altre van establir un diàleg per parlar de drets humans i de les seves experiències. El pare Manel va afirmar que sense les mostres de solidaritat anònima o la tasca del voluntariat a entitats seria impossible dur a terme tasques d'ajuda social. I sovint la trobes a nivell de gent senzilla", va afirmar. També va demanar tenir més confiança amb la gent jove.

El pare Manel i Escós van explicar, així mateix, la seva experiència a les presons visitant i atenent interns. "No suporto la manca de llibertat", va dir el pare Manel, que es va definir com "un home de carrer i que faig el carrer, encara que això soni malament".

L'acte es va fer a l'auditori de la Plana de l'Om davant una cinquantena de persones. L'Agenda Llatinoamericana tracta cada any un tema diferent, i la del 2015 està dedicada als drets humans. També inclou articles i reflexions sobre aquest tema. La iniciativa la va impulsar el 1992 el bisbe Casaldàliga.