La Plataforma d'Aliments de Manresa ha inaugurat aquest dilluns el nou local des d'on es farà la distribució dels aliments a les famílies que ho necessiten. L'espai, ubicat a la carretera de Vic, dobla les dimensions del magatzem de l'antic edifici i triplica les de la cambra frigorífica, la qual cosa permetrà atendre millor les famílies que hi van a buscar menjar. Des de la Plataforma, la seva impulsora, Sor Lucia Caram, ha explicat que el nou local permetrà duplicar els lots d'emergència que s'ofereixen i ampliar el nombre d'usuaris fins a les 1.600 famílies. Caram ha assegurat que la pobresa continua "enquistada" amb gent que treballa "en condicions d'esclavitud".

El nou local del Banc d'Aliments de Manresa i la Fundació Rosa Oriol s'ubica al número 158 de la carretera de Vic, just davant de l'antic. L'espai ha estat cedit per l'empresari manresà Fèlix Salido i els voluntaris de la Fundació Rosa Oriol s'han encarregat d'adequar-lo.

La impulsora de la Fundació, Sor Lucia Caram, ha explicat que el nou local duplica l'espai del magatzem i triplica el de la cambra frigorífica, la qualcosa permetrà atendre millor els usuaris i doblar els lots d'emergència que s'hi s'ofereixen. En total, Caram preveu que es puguin atendre unes 300 famílies més i arribar així fins a les 1.600 famílies.

El perfil dels usuaris

Caram ha explicat que prop d'un 70% dels usuaris de la Plataforma d'Aliments de Manresa són autòctons i ha assegurat que bona part d'ells són professionals del sector serveis i la construcció. Segons la impulsora del Banc d'Aliments, cada cop hi ha més famílies monoparentals i creix el número de persones d'edat avançada que necessiten ajuda per poder menjar.

Caram ha assegurat que, si bé és cert que no es destrueixen tants llocs de treball, la crisi encara no ha acabat i continua "enquistada" amb gent que treballa en condicions "d'esclavitud". "Tenim els pobres que estan treballant i d'altres que estan desesperats perquè tenen més de 50 anys, no cobren cap prestació social i totes les portes se'ls hi van tancant", ha explicat.

Servei de dutxes

Aquest dilluns també s'ha fet la inauguració oficial del servei de dutxes. Actualment, les instal·lacions donen servei a unes 35 persones, però Caram creu que hi ha molta gent a qui li costa assumir que ha de fer ús d'aquest espai. Caram ha explicat que la majoria d'usuaris són gent a qui li han tallat l'aigua i la llum, però també hi ha víctimes de la pobresa energètica. Entre ells, ha lamentat, molts nens.