Juntament amb el desaparegut convent de Sant Domènec, la Seu era el temple on sant Ignasi anava a resar durant els onze mesos que va estar a Manresa, l'any 1522. És, per tant, on van els pelegrins que visiten Manresa seguint la seva petjada. A la Seu, però, no hi ha cap imatge del sant. Fins avui.

La Cova i la parròquia s'han encarregat que, a partir d'ara, les persones que visiten la Seu seguint la ruta ignasiana hi trobin una imatge del sant. La van encarregar al jesuïta Cinto Casanovas, que viu a Raimat i té el taller a Verdú, el qual explica que l'ha fet inspirant-se en un retrat del fundador de la Companyia de Jesús obra de Claudio Coello, que els experts diuen que és el més semblant a Ignasi dels que s'han fet, i amb una escultura del sant basada en aquesta pintura que hi ha a la Universitat de Sevilla. "El cos li he fet de l'Ignasi pelegrí", comenta.

Demà, a les 12 del migdia, se'n farà la benedicció, amb la participació del superior de la Cova, el pare Lluís Magriñà, i del rector de la Seu, mossèn Antoni Boqueras.