La comunitat educativa de Manresa va tenir ben present aquest dimecres el professor Abel Martínez Oliva, que va morir apunyalat per un alumne a Barcelona feia tot just un mes.

A la mateixa hora dels fets, a 1/4 i cinc minuts de les 10 del matí, una representació de docents es va aplegar davant la delegació del departament d'Ensenyament, a la carretera de Vic, on van posar dues grans pancartes amb imatges del professor mort a l'IES Joan Fuster de Barcelona, i de mestres amb missatges de record.

Es va escoltar el Cant dels Ocells i els participants van escriure missatges de record a les pancartes. El que el manifest conjunt dels sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, CGT i UGT que es va llegir a l'acte volia transmetre és que Abel Martínez "va morir fent un acte educatiu".

Els sindicats van retreure al departament d'Ensenyament de la Generalitat que hagi fet "tot el possible" per mantenir el cas en l'oblit i "aïllar la seva mort de la degradada situació social en què vivim, amb l'argument que havia estat un cas excepcional, un accident imprevisible".