L´institut Lacetània de Manresa ha estat reconegut pel departament d´Ensenyament de la Generalitat pel seu compromís amb la qualitat i la millora contínua. El Lacetània va ser el primer centre públic de Catalunya en obtenir la certificació ISO l´any 2002 i ahir el seu director, Francisco Fernández, va rebre de mans de la consellera d´Ensenyament, Irene Rigau, un diploma per la feina feta al llarg d´aquest temps. El lliurament va tenir lloc en el marc de la jornada de cloenda de les xarxes del Projecte de Qualitat i Millora Contínua que promou el departament i que es va celebrar ahir a l´Aula 2000 de l´Institut Lacetània amb la presència de responsables de centres de formació professional d´arreu de Catalunya.

Francisco Fernández, que va parlar en nom dels centres pioners en la implantació de sistemes de gestió de la qualitat, va recordar el procés seguit per l´equip del Lacetània per obtenir la certificació ISO, que va qualificar "d´un dels més innovadors en tots els que hem pogut participar". D´aquest projecte, en va destacar el treball en xarxa, la cooperació, l´intercanvi d´aprenentatges i experiències i la importància d´haver aconseguit implicar a tot el professorat. Fernández va agraïr el reconeixement i va emplaçar a la resta de centres a implicar-se en la qualitat i la millora contínua.

La consellera Rigau, per la seva banda, va destacar que centres com el Lacetània van, al seu moment, "trencar barreres en l´ensenyament públic". Rigau va assenyalar que en els darrers va afirmar afirmat que la nova llei aprovada la setmana passada posa aquests estudis al servei de les necessitats de persones i empreses. La consellera va avançar que l´objectiu per a la propera dècada serà passar de la qualitat a l´excel·lència.

Abans de participar en aquest acte, la consellera Rigau va fer un recorregut per les instal·lacions de l´Institut Lacetània, durant el qual va poder conèixer els tallers de formació professional industrial de què disposa el centre.