La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages i l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa han posat en marxa el treball conjunt per donar resposta a la situació d'emergència d'habitatge, una de les prioritats de l'acció de govern aquest mandat.

La PAHC ha informat que ha mantingut una reunió amb el nou regidor d'Habitatge, Antoni Llobet, i la regidora d'Acció Social, Maria Mercè Rosich, en la qual ha posat de manifest la necessitat que l'aplicació de mesures que redueixin l'impacte d'aquest drama no s'allarguin en el temps i que l'Ajuntament hi posi els mitjans tècnics i humans necessaris.

Rufí Cerdan, de la PAHC, ha explicat que es consideren "un interlocutor imprescindible per abordar el problema del dret a l'habitatge" a la ciutat i des d'aquesta posició han donat el vistiplau al programa d'inspecció de l'Ajuntament sobre els habitatges desocupats en situació anòmala. Per la seva part, el govern municipal ha accedit a la petició de la PAHC de fer pública la llista dels pisos buits d'entitats bancàries amb les seves condicions d'habitabilitat.

Segons Cerdan, un altre dels acords ha estat que l'Ajuntament instarà els bancs, amb participació de la PAHC, per tal que cedeixin pisos buits a la bossa que hi ha per a lloguer social.