L'Ajuntament de Manresa ha iniciat els tràmits per poder disposar d'aquí a final d'any d'un coixí de 25 pisos destinats a llo-guer social per a persones i famílies amb problemes en l'habitatge. Se sumaran així als 118 de què disposa actualment. 65 d'aquests són municipals i 53 procedeixen d'entitats bancàries.

Segons el nou regidor d'Habitatge de l'Ajuntament, Antoni Llobet, actualment es busca una solució gairebé al mateix moment que sorgeix una necessitat. Aquest paquet de 25 pisos "ens permetria tenir una oferta a l'avançada. L'objectiu no és només ser capaços de trobar en cada moment una resposta puntual, sinó tenir sempre aquest coixí. Seran pisos a punt per ser habitats i gestionats per l'Administració, que més endavant volem multiplicar".

L'Ajuntament preveu que en podrà disposar a final d'any. Per a Llobet, "és una assignatura que volem aprovar amb nota". Aquest paquet d'habitatges "ens permetria treballar amb la tranquil·litat de saber que tenim les necessitats cobertes en un futur i no les que hi hagi en cada moment".

Llobet va fer ahir la seva primera compareixença davant la premsa com a regidor d'Habitatge. Va afirmar que l'objectiu prioritari de l'Ajuntament i la regidoria que dirigeix per primer cop és garantir el dret a un habitatge digne per a tothom. Per això és fonamental "tenir la disponibilitat de gestionar un parc d'habitatges per donar resposta a les necessitats de persones o famílies que no poden fer front a la despesa que comporta un habitatge, ja sigui de lloguer o de propietat", va dir.