Manresa estrena la nova senyalització turística sobre experiències i llocs ignasians

També s'ha presentat l'estudi que l'hi ha donat la base

31.07.2015 | 07:50
El regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, i el consultor de Catemocions, Josep Huguet, han presentat les actuacions
El regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, i el consultor de Catemocions, Josep Huguet, han presentat les actuacions

Manresa ha presentat dues actuacions en el marc del Pla director Manresa 2022. Una és la col·locació de senyals turístiques sobre el patrimoni ignasià, i l´altra, l´estudi que l'hi ha donat la base: "Relats sobre la Manresa Ignasiana. propostes: bàsica per a guia, opuscles i suports digitals".

Ambdues actuacions han estat presentades avui pel regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, i el consultor de Catemocions, Josep Huguet, empresa encarregada d´elaborar l´estudi "Relats sobre la Manresa Ignasiana. propostes: bàsica per a guia, opuscles i suports digitals".

Calmet ha destacat que "les noves senyals indicaran als visitants on estan els pàrquings de la ciutat i els orientaran sobre els espais d´interès". també ha remarcat que "per primera vegada, s´utilitzarà el concepte de Centre Històric i, a més, les plaques incorporen el codi QR i altres símbols que mostren si aquell edifici forma part de la ruta ignasiana i si pertany a la Manresa medieval o barroca".

Per la seva banda, Josep Huguet ha explicat en què consisteix l´estudi que han desenvolupat des de Catemocions. Huguet ha explicat que "és com una bíblia perquè fa de paraigua per encabir una part de la historia de Manresa molt important (del 1.300 al 1.500) amb Sant Ignasi com a fil conductor". "El peregrí va transitant per la ciutat i, a través dels seus passos es posen de relleu aspectes com la funció dels hospitals medievals, les creus de terme, el paper dels cistercencs, etc."

Durant aquesta última setmana de juliol, s´ha iniciat la primera fase per col·locar la nova senyalització turística, subvencionada íntegrament per la Diputació de Barcelona amb uns 60.000 euros, amb l´objectiu de mostrar el recorregut vital de Sant Ignasi per la ciutat i donar a conèixer el context històric i social de l´època, així com millorar l´explicació dels edificis assenyalats, tant de l'etapa medieval com de l'etapa barroca.

La senyalització consta de plaques, que són breus ressenyes del lloc i de les vivències ignasianes segons testimonis, i de plafons o tòtems, els quals aporten molta més informació especialitzada, de manera que només amb la visita al conjunt de la ruta ignasiana es podrà compondre el puzle sencer.

Per aquest motiu els textos tenen sempre dos nivells, un primer que procedeix dels testimonis directes o indirectes de l'època pel que fa a lesreferències a Ignasi i un segon que aporta detalls neutres i històrics del lloc o l´ambient de l´època.

La segona fase d'aquesta actuació començarà el pròxim mes de setembre i servirà per instal·lar els plafons o tòtems.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema