La festivitat de Sant Ignasi marcarà, demà, l'inici del primer Any Jubilar del Camí Ignasià, que s'allargarà fins al 31 de juliol del 2016. Els actes d'obertura se celebraran al santuari de Loiola, a Azpeitia, i a la Cova de Sant Ignasi de Manresa, punts d'inici i final de la ruta de pelegrinatge que va fer sant Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, el 1522.

A Manresa, l'inici de l'Any Jubilar tindrà lloc a les 8 del vespre amb una eucaristia solemne presidida per l'abat de Montserrat, P. Josep M. Soler, i concelebrada pel delegat dels jesuïtes a Catalunya, P. Llorenç Puig; l'arxipreste de Manresa, Mn. Joan Antoni Castillo; el rector de la Seu, Mn. Antoni Boqueras; el Superior de la Cova de Sant Ignasi, P. Lluís Magriñà, i el director de l'Obra Apostòlica Camí Ignasià, P. Josep Lluís Iriberri. Abans, es procedirà a l'obertura de la porta jubilar. Es tracta de la porta de ferro forjat i pedra de l'any 1625, que donà accés a la cova de Sant Ignasi des d'aquell any fins a principi del segle XX, moment en què es va substituir. Ara, amb la recent remodelació de l'espai de la Cova, la porta s'ha restaurat i s'ha ubicat a l'espai d'acollida que el visitant troba abans d'accedir a l'avantcova i la coveta. Quedarà oberta durant tot l'any, i els pelegrins la podran creuar com a signe jubilar, de començar una vida de goig i reconciliació.

Al santuari de Loiola, l'inici de l'Any Jubilar del Camí Ignasià se celebrarà demà passat, atès que al santuari de Loiola és tradició celebrar la festivitat de Sant Ignasi aquest dia, amb presència de les autoritats del Govern basc, la Diputació Foral de Guipúscoa i l'Ajuntament d'Azpeitia.