En una teulada d'un bloc de pisos del barri de la Plaça Catalunya de Manresa es va instal·lar una antena de telefonia mòbil que dies després va aparèixer tapada amb el que els veïns descriuen com "un artefacte en forma de paral·lelepípede".

Davant la situació tan poc usual van fer una consulta a l'Ajuntament per si podien aclarir què passava exactament a la teulada del número 41 del carrer de l'Alcalde Armengou.

La consulta anava adreçada al regidor d'Espai Urbà i Entorn Natural, Jordi Serracanta. La resposta de l'Ajuntament, que van rebre el dia 7 de juliol, els informava que estava "en tràmit una llicència per legalitzar la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil" que s'havia situat a la teulada de l'edifici assenyalat. I afegia que hi havia obert "un expedient de disciplina que en aquests moments està parat a l'espera de la legalització esmentada".

Transcorregut gairebé un mes després de rebre la resposta de l'Ajuntament, els veïns s'han decidit a fer pública la situació perquè "no se'n sap res més, només que l'artefacte continua igual, tapat".

Esperen "treure l'aigua clara" de si es va posar en marxa una antena de telefonia sense les condicions pertinents, si no ha arribat a emetre, si ho fa envoltada per l'estructura que la cobreix o si tot plegat -la instal·lació i posterior cobertura- és normal.