En la seva presentació com a nou entrenador de l'ICL Manresa, Ibon Navarro va declarar que aspirava a poder començar la pretemporada de l'equip amb la plantilla definida i un grup de jugadors per iniciar la feina el més ampli possible. La pretensió del tècnic basc sembla que es podrà acomplir amb bona mesura, si es fa la comparació amb el que es va trobar fa un any Pedro Martínez, que va començar els entrenaments amb només tres jugadors sèniors, que es van convertir en dos per la lesió del base Álex Hernández.

El dilluns 24 d'agost el Manresa es posarà en marxa amb una quantitat de jugadors que serà superior a la del 2014, quan a més de l'esmentat Álex Hernández tan sols estaven fitxats i a punt per entrenar-se Grigonis i Marc Garcia, cedit pel FC Barcelona. Ara, el Manresa té fitxats set jugadors i en la propera setmana s'espera que s'hi puguin afegir altres homes fins que es completi una plantilla que pot ser finalment d'onze peces.

El que està concentrat amb l'equip d'Ucraïna és l'ala Otverxenko, que està pendent de disputar l'Eurobasket i es perdria l'inici de pretemporada en el Manresa si finalment és un dels 12 escollits en una selecció que espera la recuperació plena de Gladyr per al campionat. El que no hi serà és un altre dels fitxatges bagencs, el pivot Maksim Sandul, que va actuar durant la passada en el Kíev, l'equip on era també Otverxenko, que va destacar en la lliga amb 20 punts anotats de mitjana.

Continuen de la temporada 14-15 Hernández i Grigonis, el lituà que va arribar a temps per jugar a la pista del Reial Madrid tot i que va tenir una important lesió en la part final de la lliga Endesa. Les altres tres incorporacions que el Manresa ja té lligades a hores d'ara són de tres homes que han de tenir un pes destacable, cadascú en el seu rol particular. Hi ha el retorn de Román Montañez, que arriba per ser un jugador veterà, per aportar experiència dins i fora de la pista, amb el seu coneixement tant del club com de la lliga. A més es fa justícia després d'una sortida que no va ser gaire elegant i el jugador, que ha firmat per dos anys, tindrà ocasió d'acomiadar-se del bàsquet a casa, al club on va guanyar la lliga ACB el 1998 quan era el més jove.

El base americà Jermaine Thomas ha de ser el director de joc titular del Bàsquet Manresa. Amb el passaport hongarès, no ocupa una de les dues places d'extracomunitari i ha de ser el relleu d'un Davin White, que ha anat a l'Iberostar Tenerife, que a la fi va deixar el llistó força alt i va tenir un final de lliga compromès i brillant. Thomas té qualitats i als 31 anys no ha d'estar pas verd, però li caldrà una bona adaptació a una lliga que per a ell és força nova.

El porto-riqueny Ricky Sánchez és un pivot de 2,11 que té bona mà i és un dels jugadors que ha de ser dels destacats en un joc interior que perd el trident Fotu-Sakic-Rizvic, que va ser molt productiu en el darrer tram de la lliga passada.

Llocs per cobrir i quotes

En els propers dies, l´ICL Manresa ha d´anar completant una plantilla en la qual sobretot falten elements per jugar dins de la pintura. Una de les normes que cal complir serà la dels jugadors de formació, la quota dels quatre nacionals que de moment és tan sols coberta a mitges a l´equip amb Hernández i Montañez.

Una de les qüestions que s´han de definir és si el Barça cedeix de nou un jugador o més com ja va fer en els darrers anys amb Marcus Eriksson i Marc Garcia. Mousa Diagné, que ha arribat al Palau del Fuenlabrada, és un poderós pivot que seria un reforç estimable. Sembla que hi ha moltes possibilitats que el pivot dominicà Juan José García, del CAI, pugui ser cedit. L´ICL Manresa voldria poder mantenir Alfonso Sánchez després del seu òptim rendiment.

El relleu a la presidència del club continua bloquejat quan ja han passat dos mesos del final de la lliga

Amb el patrocinador principal al sac i molt ben lligat (ICL), el Bàsquet Manresa manté la incertesa sobre la resolució de qui serà el seu nou president a l'etapa que començarà en la temporada 2015-16. Dos dels protagonistes en les darreres setmanes de les gestions per bastir el nou organigrama, l'actual president executiu Josep Vives i l'alcalde, Valentí Junyent, estan de vacances. Vives serà al Bages per a l'inici d'entrenament i la presentació que es farà el dilluns dia 24, després de les revisions mèdiques i davant dels mitjans de comunicació. Aquella setmana també s'espera que el batlle torni a ser a la ciutat i es reprenguin els contactes. Tot i que Junyent ha dit que ni ell ni l'Ajuntament «no posen ni treuen presidents», el consens en la decisió haurà de consolidar-se després d'uns darrers mesos tensos.

El que ja és al seu lloc de treball al gimnàs Cube, des del començament d'agost, és Jaume Arnau, el primer nom que va aparèixer com a presidenciable i que està a l'espera de reprendre les converses per saber com i quin càrrec se li ofereix. Arnau anava a la llista de CiU a les eleccions i Junyent el va proposar després de les municipals al club com una possible opció de president. Des del club es va intentar una alternativa en l'estructura que passava per posar de president Xavier Gabriel, l'amo de La Bruixa d'Or, que deixava el seu paper de principal patrocinador en mans d'ICL, mantenint-hi la seva vinculació i oferint-li que el Nou Congost fos batejat amb el nom de la famosa loteria. No hi va haver acord, Gabriel va recular quan aquest diari va fer pública aquesta possibilitat i va recordar que el club li deu 130.000 euros. Vives, en tot cas, ha manifestat que no descarta en cap cas que La Bruixa d'Or continuï col·laborant com a copatrocinador.

Pel que fa a Arnau, amb Gabriel de president, ell ocupava un càrrec de director general i la comptabilitat estaria en mans de l'actual gerent, Carles Sixto. Totes les parts implicades estaven informades d'aquest organigrama, Arnau inclòs, fins que Gabriel va decidir fer un pas enrere. Jaume Arnau, gestor esportiu i que va ser president del Terrassa FC, podria tornar altre cop a ser el candidat número 1 a president, o es podria cercar una altra via.

Gairebé dos mesos després que el Bàsquet Manresa se salvés, amb una victòria brillant en l´última jornada de la lliga Endesa a la pista del Reial Madrid, qui serà el nou president de l´entitat continua en interrogant.

No sembla que aquesta situació es visqui amb una pressa excessiva. El novembre, Vives va afirmar que donaria el relleu a final de temporada, que es va tancar amb la victòria a Madrid el dia 24 de maig. Les gestions s´han endarrerit, els contactes s´han acabat filtrant i no s´ha desbloquejat un tema que, és cert, no era tan prioritari com el del patrocinador.

El que sí que ha deixat clar Vives en les seves manifestacions de final del mes de juliol és que, encara que no ocupi la presidència, ell continuarà vinculat a un projecte en el qual els que hi són hi han de sumar. Sobre la identitat de qui els substituirà al davant del club, no ha donat més pistes, un cop el tapat Xavier Gabriel va optar per fer un pas enrere. Vives tan sols ha insistit repetidament que pot ser «un president o presidenta». Sí que l´actual màxim dirigent del Bàsquet Manresa s'ha apuntat un bon punt final en aconseguir esponsorització d'ICL per tres temporades, tot i que els problemes econòmics del club no deixaran de ser greus.

El fisioterapeuta Algué deixa el Manresa després de 14 anys

Una baixa sensible per al Bàsquet Manresa de cara al nou exercici és la del fisioterapeuta Maurici Algué, que ha anunciat a Twitter que dóna per tancada la seva etapa al club després d´un total de 14 temporades fent la seva tasca amb professionalitat i un excel·lent humor que els jugadors que han passat per les seves mans han agraït sempre. Algué va iniciar la seva feina com a fisioterapeuta al Manresa la campanya 2000-01, en la lliga LEB i quan Ricard Casas era l´entrenador, i es va assolir el retorn cap a la màxima categoria que l´equip va tornar a perdre el 2006, però que es va recuperar l´any següent.

Algué ha manifestat a Regió7 que «he considerat que era el moment de canviar i agraeixo molt el suport del club i de les persones amb les quals he treballat». Algué té previst obrir una consulta particular.

El Gipuzkoa vol fitxar Lorant, que es retrobaria amb Ponsarnau

El Gipuzkoa Basket estaria interessat a tornar a fitxar el pivot Peter Lorant (29 anys i 2,06 m), segons va avançar ahir el portal Sportando. L´hongarès ja va militar a l´equip basc la temporada 2011-12, on va firmar uns discrets 3 punts i 2 rebots per partit en 11 minuts de joc. En cas de fitxar, Lorant no només es retrobaria amb Sant Sebastià, sinó que també ho faria amb Jaume Ponsarnau. Lorant va arribar a Manresa la temporada 2006-07 i va jugar només 9 partits a la lliga LEB, substituint el lesionat Guillem Rubio.

En aquell Ricoh, Ponsarnau era el segon entrenador i el primer era Óscar Quintana, que va ser destituït a mig curs. Llavors el de Tàrrega va agafar l´equip, li va rentar la cara i va aconseguir l´ascens a la lliga ACB, amb jugadors com Espil, Rafa Martínez i Asselin com a estrelles.