"Aquest any la Setmana de Jocs al Carrer espetegarà", va dir el responsable de l'organització, Nasi Muncunill, del Centre d'Animació i Esplai (CAE), en la presentació de l'edició d'enguany que es va fer ahir. És la que fa 13, i "hem volgut fer un salt endavant i créixer en activitats". D'entrada, s'internacionalitza. Un grup d'italians mostraran jocs tradicionals d'aquest país com la balina o el soni.

La 13a Setmana de Jocs al Carrer començarà dimarts a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Sant Domènec. Serà com la porta d'entrada a la resta de carrers i places del Barri Antic on durant cinc dies hi haurà la possibilitat de jugar amb la finalitat de dignificar el joc com a instrument educatiu, cultural, alternativa d'oci i per reivindicar els espais públics.

Cada tarda, a partir del dia 2, hi haurà jocs pensats per a famílies a la plaça Major; jocs de construcció a la Plana de l'Om; d'habilitat i destresa pensats per a adolescents a la plaça de la Música, mentre que la Icària estarà dedicada al tennis taula però amb algunes variants per fer-ho més emocionant i també més divertit.

A la plaça Montserrat hi haurà una de les novetats d'enguany. Una mostra de jocs tradicionals italians i catalans. Forma part d'un projecte europeu anomenat Fem Tec Europa, en el qual col·labora la Diputació.10 joves de la població italiana de Verona, i 10 de Manresa, faran de dinamitzadors de jocs tradicionals dels dos països. A mitjan setembre, els 10 manresans es desplaçaran a Verona en un festival de jocs tradicionals.