La Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC) i Manresa + Comerç organitzarà aquest diumenge la segona edició de la FiraStiu a l'avinguda Abat Oliba de Manresa. Enguany hi haurà 35 botiges que exposaran els seus productes, i també ocuparà més metres quadrats. A més a més, hi haurà activitats paral·leles com la presentació oficial del Bàsquet Manresa a la ciutat i a la seva afició. L'acte se celebrarà a les 12 del migdia.

Segons el president de la UBIC, Jaume Pont, l'objectiu de la FiraStiu és "eixamplar la ciutat. No pensar que Manresa són els quatre carrers comercials del centre que tothom coneix, sinó veure que hi ha espais nous i una ciutat més gran". Per a Pont, el sector de les noves Bases de Manresa és "atractiu i ampli, i dóna una bona imatge de la ciutat".

La idea final, explica, seria crear, amb el temps, un nou circuit comercial a Manresa. "Qui vagi a la Prolongació del carrer Guimerà que no es quedi allà, sinó que continuï pel carrer Barcelona, les Bases i també tot el sector del Poble Nou. Es tractaria de donar-hi atractiu" i de promoure "un centre comercial a cel obert ampli i divers en el qual hi hagi de tot".

De moment, la FiraStiu se celebrarà de les 11 del matí fins a les 9 del vespre. "L'any passat va ser un èxit, i esperem que aquest any també", segons Pont.

A més a més de les parades de comerç al carrer, s'han programat diverses activitats pensades per a un públic familiar. Hi haurà inflables durant tot el dia, una mostra de màgia, un taller infantil per aprendre a fer castells a càrrec de la colla Tirallongues, una festa final d'escuma asmb l'animació de Jordi Callau i diverses demostracions esportives.