Aquest curs s´ha aconseguit la taxa més alta mai assolida de nens i nenes que tindran plaça en llars d´infants públiques de la ciutat. En el conjunt de centres de l´Ajuntament i de la Generalitat hi ha 597 infants matriculats, el que representa un 36,95 % del total de 1.615 nens i nenes en edat de llar d´infants.

També és destacable l´increment d´alumnat que matricula el Conservatori i Escola de música municipal curs rere curs. Aquest curs 2015-16 hi ha 779 alumnes, que contrasten amb els 576 del curs 2010-11, amb més d´un 35% d´augment. Després que històricament s´hi hagués estat sempre lluny, Manresa aconsegueix finalment arribar a una matrícula en els seus estudis municipals de música equivalent a l´1% del padró de la ciutat.

L'aposta de mantenir a l'alça les places escolars a les llars d'infants, malgrat la davallada demogràfica dels darrers anys, permet que totes les famílies que ho desitgen puguin escolaritzar els seus fills i filles menors de 3 anys. Així, hem pogut passar d´un 28% de nens i nenes escolaritzats en llars d´infants públiques el curs 2010-11 al 36.95% actual.

A tot plegat cal sumar que, un curs més, els grups dels cicles formatius que ofereix l´Escola d´Art municipal -un de grau mitjà i un altre de grau superior- comencen el curs escolar plens.