L'Associació Amics del Senegal del Bages, amb el suport de l'Ajuntament, organitza les Jornades Culturals Senegaleses per donar a conèixer la seva cultura. Segons el padró del 2014, a Manresa hi ha uns 500 persones del Senegal empadronades. L'associació, que oferirà l'oportunitat d'acostar la realitat senegalesa amb xerrades, tastos gastronòmics i danses, forma part dels consells municipals de solidaritat i d'interculturalitat.

Les jornades s'inauguraran demà, a 2/4 d'1 del migdia, a l'auditori de la Plana de l'Om, amb una conferència sobre la cultura Haal Pulaar d'Amadou Bocar Sam, president de la Coordinadora d'Associacions de Senegalesos a Catalunya. Al mateix lloc es podrà visitar una exposició protagonitzada per la cultura Haal Pulaar.

Al pati del Casino es podrà tastar la gastronomia senegalesa amb un dinar gratuït a partir de les 2. A la plaça d'Europa hi haurà música Haal Pulaar i taller de trenes per als infants, a partir de les 5. El programa continuarà diumenge amb activitats per a la quitxalla. De 9 del matí a la 1 del migdia hi haurà jocs a la Casa Flors Sirera.