El 29% de la mortalitat a Catalunya la causen els atacs de cor. Per promoure hàbits de vida saludables que ajudin a no entrar a formar part d'aquest percentatge, Manresa celebra la 5a Setmana del Cor. Ahir al matí, coincidint amb el Dia Mundial del Cor, es van fer activitats relacionades amb la salut cardiovascular a la plaça de Sant Domènec. Professionals que hi van participar van coincidir que cada vegada hi ha més conscienciació per part de la població de la importància de cuidar-se. Per exemple, fent exercici i amb una dieta equilibrada.

Com a novetat d'aquesta edició, la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb la Setmana del Cor va permetre afegir a la plaça de Sant Domènec, on l'activitat programada a la tarda es va suspendre per la pluja, una taula on cinc farmàcies de Manresa es van alternar per mesurar a qui ho va voler els nivells de glucèmia i de colesterol en sang mitjançant una punxadeta al dit. Al migdia hi havia cua. Sobretot, gent gran que va aprofitar l'oportunitat. Si sortien uns valors especialment alts se'ls recomanava una visita al metge. Durant tota la setmana, una desena de farmàcies prenen de franc la pressió arterial. Ahir, es va poder fer a la parada dels ambulatoris de l'ICS i d'Althaia.

La doctora Elisabet Descals, directora del CAP Bages, destacava que una bon exemple que a Manresa la gent està mentalitzada que cal mantenir uns hàbits de vida cardiosaludables és que en les caminades que organitzen hi ha més participació que en altres ciutats. Al matí, per exemple, se'n van muntar dues, una més llarga i l'altra més curta, que van aplegar una cinquantena de persones.