Després de l'entrega de la Medalla d'Or de la ciutat, Ampans continuarà aquest dissabte amb la resta d'activitats programades per commemorar els 50 anys de la seva fundació. D'aquesta manera, demà passat tindrà lloc a la finca Urpina -on Ampans té les seves vinyes- la celebració de la festa de la verema. L'activitat s'allargarà durant tot el matí i inclourà diverses accions relacionades amb el món vinícola com ara tastos i tallers per aprendre a collir raïm a banda d'altres opcions com la música en directe o una arrossada popular.

Un cop passada la festa vinícola, l'acció següent no serà fins al dia 20 de novembre. En aquest cas, l'activitat consistirà en la presentació d'un calendari solidari en benefici dels programes de la mateixa entitat i en què han participat alguns dels usuaris del centre, que han posat amb els seus pares en els seus entorns més quotidians.

Finalment, els actes de celebració s'acaben el proper dia 19 de desembre amb el ja tradicional concert de Nadal al teatre Kursaal de Manresa. Tots aquests actes figuren a la pàgina web de l'associació, juntament amb la resta d'activitats que s'hn fet durant els últims mesos.

Altres activitats

Els actes per celebrar el 50è aniversari d'Ampans van començar a final de l'abril passat amb unes jornades de treball i formació dirigides tan sols d'àmbit intern. A aquestes les van seguir unes altres cites de debat, el mes següent, adreçades als usuaris del centre i als empresaris.

La celebració es va obrir al públic general el dia de la revetlla de Sant Joan, amb una multitudinària conferència de l'entrenador santpedorenc Pep Guardiola al Kursaal, seguida de diverses actuacions musicals i de cultura popular, en el mateix escenari del teatre manresà.

Una de les altres activitats que van tenir més ressò va ser la festa organitzada per celebrar les cinc dècades d'activitat el dia 4 de juliol. La matinal, pensada a la manera d'homenatge a totes les persones que han passat per Ampans al llarg de la seva història, va reunir prop de 2.500 persones a la casa de Comabella, una de les més representatives de l'entitat. Aquest va ser un dels actes més visibles, ja que també s'hi va fer en directe el programa El suplement, de Catalunya Ràdio.