Per setè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen un gran recapte d'aliments amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades del país. Per fer-ho possible, els propers dies 27 i 28 de novembre caldran 25.000 voluntaris per als més de 2.000 punts de recollida habilitats a supermercats i mercats arreu de Catalunya.

A Manresa i al Bages, la recollida de menjar es farà en més d'una trentena de supermercats, de grans dimensions i de més petits. El recapte de l'any passat va aplegar 700 persones que hi van fer de voluntàries i que es van repartir en torns. Segons Jaume Torras, delegat del Banc dels Aliments a la comarca, en aquesta setena edició caldrà superar aquest xifra de 700 voluntaris perquè hi haurà més punts de recollida. La raó és que cada vegada s'hi apunten més supermercats perquè la iniciativa cada cop és més coneguda.

El menjar recollit es repartirà per la comarca entre entitats com Càritas i la plataforma d'aliments de la Fundació Rosa Oriol. Torras comentava ahir que, en alguns casos, aquesta recollida fa que les entitats que en reben una part tinguin material per ajudar les famílies que ho necessitin per a sis mesos.