L'organització de la Shopping Night Manresa i l'Ajuntament veuen en l'augment de visitants respecte d'anteriors edicions el motiu dels embussos que es van produir dissabte durant la nit de compres a la capital del Bages.

Contactats per aquest diari, totes dues fonts han coincidit a destacar el fet que el dispositiu policial i d'informació sobre el tall de trànsit a la Muralla del Carme i a la de Sant Domènec és el mateix que el que s'havia dut a terme en les cites d'altres anys. La informació sobre la modificació de la circulació, segons les fonts, es va fer mitjançant senyals previs i notes distribuïdes a la zona afectada.

En aquest sentit, recorden que altres vegades la pluja havia fet acte de presència en algun moment de la jornada, cosa que havia fet desistir alguns visitants. Enguany, en canvi, el mal temps no va amenaçar d'esguerrar la festa.

L'únic tall de trànsit extraordinari va ser el que es va haver d'efectuar a la vorera dreta del segon tram del Passeig, a causa de l'acumulació de gent que s'hi va reunir. A l'esquerra, on hi ha les galeries comercials, sí que estava previst que no hi passessin cotxes.

Problemes de circulació a banda, Esther Boniquet, responsable de l'organització de la Shopping Night Manresa, valorava ahir com a "molt positiva" l'experiència de dissabte i destacava que la majoria de comerços "confien, són solidaris i respecten" la tasca dels responsables per coordinar l'acte.

Boniquet també va considerar "un èxit" el fet d'afegir el segon tram del passeig de Pere III a l'eix comercial. Tot i així, va reconèixer que alguns trams del carrer d'Àngel Guimerà van quedar deslluïts per algunes botigues tancades, circumstància que va dificultar atreure visitants a aquest punt.