Aquesta dimecres a la tarda s´ha donat a conèixer a l´Ajuntament de Manresa el logotip que representarà els infants i adolescents de la ciutat. Es tracta d´un símbol creat per 7 nois i noies de 1r i 2n d´ESO convocats per tal que, en un treball en grup i assessorats per professionals, aportessin les seves idees i conceptes, i col·laboressin entre ells per al disseny del logotip. A la presentació hi ha assistit Mercè Rosich, regidora d´Acció Social i Cooperació, i tres dels nois que han creat la nova imatge, Arnau, Laia i Marina.

El símbol es composa d´una figura abstracta de color vermell i d´una lema: "Manresa ciutat amiga de la infància". Pel que fa a la figura, els nois i noies volien que s´interpretés de forma lliure; i quant al lema, fa referència al reconeixement que la UNICEF va atorgar el novembre de l´any passat a Manresa.

Coincidint amb aquell nomenament, el consistori va aprovar el Pla d´Infància i Adolescència de la ciutat, document que inclou actuacions per al benestar dels joves de la ciutat.

La creació de la imatge que representés els infants i adolescents de la ciutat és una de les actuacions que s´inclouen en el Pla d´Infància, com a part de les estratègies de participació dels infants de la ciutat que contempla el programa.

Aquest logotip serà la imatge pública que farà servir l´Ajuntament de Manresa en totes les activitats i campanyes relacionades amb el lema dela UNICEF "Manresa, ciutat amiga de la infància", la Setmana dels Drets dels Infants, el Pla Municipal d´Infància i Adolescència, etc.