Més de dues-centes persones s'han concentrat aquest migdia per guardar un respectuós silenci per les víctimes dels atemptats a París. Més de la meitat dels concentrats pertanyien a la comunitat islàmica de la ciutat.

L'acte oficial convocat per l'Ajuntament, amb l'alcalde Valentí Junyent al capdavant, ha servit per expressar el dol ciutadà i fer una exhortació a la convivència. Junyent ha fet una crida a «arraconar l'odi» i a seguir treballant en favor de la justícia social. Junyent ha dit que l'acte tenia lloc quan encara la ciutadania estava «commocionada per aquestes morts absurdes».

Al seu voltant els representants de la comunitat islàmica desplegaven una gran pancarta en contra del terrorisme i altres més petites que deien: «No més morts», «No ens representen» i «No en el meu nom». Precisament això és el que demanava la comunitat islàmica de la ciutat, que no es fes cap més atemptat en nom d'un Islam que és una religió de pau i que condemna sense pal·liatius actes com el que ha tingut lloc a la capital francesa.

Minut de silenci a la FUB amb nombrosos estudiants francesos

La concentració silenciosa que ha tingut lloc aquest migdia davant de al FUB ha aplegat entre 200 i 250 persones. El minut de silenci s´ha organitzat també amb la voluntat d´expressar solidaritat amb la nombrosa comunitat universitària francesa, que està integrada per 197 estudiants, principalment dels estudis de Fisioteràpia. La concentració ha aplegat alumnes, professorat, directius i treballadors de la institució universitària.

Estudiants i professors concentrats aquest migdia a Manresa. Firma: FUB