La nova imatge unificada del servei de taxis Manresa-Santpedor ha estat presentada avui per la regidora de Mobilitat de l´Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez; l´alcalde de Santpedor, Xavier Codina i els representants de Taxis Manresa, Manel Carrillo i dels taxistes de Santpedor, Alex Rodríguez. També hi han assistit el president de Ràdio Taxi, Manel Caro i el president dels taxistes de Santpedor, Joan Bosch, així com l´alcalde de Sant Joan, Gil Ariso.

Els ajuntaments de Manresa i Santpedor van signar, el passat mes de juny, el conveni per regular el servei de taxi entre ambdós municipis. En virtut d´aquest acord es va crear una àrea per tal d´oferir el servei conjuntament, la qual cosa estableix que els usuaris poden utilitzar els taxis d´aquesta àrea per fer viatges amb origen i destí a ambdós municipis, independentment de l´origen del trajecte.

En el desplegament d´aquest conveni també s´ha fixat un preu únic per a les tarifes urbanes i s´ha creat un distintiu específic per als vehicles de taxi dels dos municipis. Es tracta d´un rètol que portaran tots aquells vehicles de l´àrea de taxis de Manresa en el qual s´hi pot llegir Àrea Manresa amb lletres blanques i fons blau.

Sánchez ha explicat avui que «el logotip ha estat consensuat en el marc de les reunions que s´han mantingut per la Comissió de seguiment del conveni, formada per representats dels dos Ajuntaments, de les dues associacions de taxis de la ciutat de Manresa (Radio Taxi i Taxis Manresa), i representants dels taxistes de Santpedor». La regidora ha emfatitzat que, «igualment, s´aniran fent més passos previstos al conveni, per tal d´oferir una informació conjunta del servei de taxis de l´àrea (imatge dels taxis, servei atenció usuari, etc.)».

Per la seva banda, Xavier Codina, l´alcalde de Santpedor ha expressat «la seva convicció que la prestació del servei de taxi és tant un avantatge pels usuaris, ja que s´aconsegueix que els ciutadans tinguin una millor oferta de servei i facilitat alhora d´utilitzar el transport públic del taxi, com pels taxistes que poden operar a ambdues poblacions i així donar més cobertura al servei».

El representant de Taxis Manresa, Manel Carrillo, ha posat en valor que «amb la col·laboració tothom hi surt guanyant perquè els taxis d´ambdues ciutats es complementen i ofereixen millor servei, enlloc de rivalitzar entre ells». En la mateixa línia s´ha expressat Alex Rodríguez, representant dels taxistes de Santpedor.

Per acabar, Sanchez ha manifestat que «en aquests moments s´està treballant conjuntament amb altres municipis de la comarca per tal que s´incorporin aquesta àrea comuna de taxis». Afirmació que ha estat corroborada per l´alcalde de Sant Joan, Gil Ariso que ha assegurat que «el ple de desembre de Sant Joan incorporarà l´acord per entrar a formar part a aquesta àrea comuna de taxis».