CiU i ERC de Manresa, com a socis de govern, van presentar ahir el Pla de Ciutat 2015-2019 fruit de les negociacions mantingudes durant els darrers cinc mesos.

De fet, els cinc apartats del Pla -Polítiques socials i per a la igualtat, Participació ciutadana i transparència, Promoció econòmica i foment de l'ocupació, Impuls al centre històric i Espai urbà, mobilitat i ciutat sostenible- es corresponen amb els de l'Acord d'Investidura i Governabilitat signat per les dues forces l'11 de juny passat.

L'alcalde, Valentí Junyent, acompanyat del portaveu del govern, Antoni Llobet, i la presidenta del grup municipal d'ERC, Mireia Estefanell, van presentar el document de confluència dels programes polítics de les dues formacions, que dóna continuïtat a documents estratègics anteriors com el Pla d'Actuació Municipal o el Pla Estratègic de Manresa.

D'aquesta manera, es feia un nou pas endavant en el guió de govern conjunt marcat per les dues formacions després de les eleccions municipals del mes de maig que tenia com a fases prèvies l'acord d'investidura, el disseny d'un Pla de Ciutat, consensuar el pressupost del 2016 i la valoració de la posterior entrada al govern.

En el Pla de Ciutat 2015-2019 presentat ahir es desglossen les actuacions, però falten les accions concretes que desenvoluparien cada una de les actuacions, perquè la idea és que sigui un document obert a la participació. Així que el govern i el grup municipal que li donen suport han preferit quedar-se en aquest nivell de cara a fomentar un debat més obert.

Per evitar un solapament dels processos participatius, el del Pla de Ciutat es posarà en marxa durant el primer trimestre del 2016, un cop s'hagi acabat el gruix del procés del pressupost participatiu que ara està en marxa.