Manresa s'omplirà d'activitat aquest dissabte i diumenge amb la Fira de Sant Andreu, una cita comercial amb més de 700 anys d'antiguitat. S'espera que hi passin més de 12.000 persones, especialment diumenge, i suposarà el tret de sortida al període de festes. Una bona oportunitat per començar a fer les compres de Nadal, canviar l'armari o passejar per la ciutat. A continuació et donem quatre idees per esprémer al màxim la fira.

1. Passejar per entre més de 150 parades

Són l'atractiu principal de la Fira de Sant Andreu. Els visitants podran triar i remenar entre més de 150 parades, que es repartiran pel centre de Manresa. S'intal·laran les tradicionals de fira (gestionades per l´Ajuntament) i les artesanes i d´alimentació, només diumenge (gestionades per la UBIC). La seva ubicació serà: el carrer Guimerà i el primer tram del Passeig (artesanes i de fira, respectivament), la plaça de Sant Domènec (alimentació) i el segon i tercer tram del Passeig (fira).

Foto: Eudald Redó

2. Diversió per als més petits: ponis i inflables

Com a novetat, enguany les activitats de la Fira de Sant Andreu adreçades als petits i no tan petits de casa estaran més compartimentades segons les edats. Hi haurà un circuit tancat amb ponis a la Plana de l´Om; inflables a Sant Domènec i Crist Rei; i al carrer d´Àngel Guimerà, tallers i activitats 2.0 per als més grans.

3. Tastar vins joves

El carrer de Sant Joan Baptista de La Salle estarà dedicat als vins novells. Vins Tomasa organitza, diumenge, davant la seva botiga (al número 20) la 5a Mostra-degustació de vins Joves i caves de Catalunya. Serà una ocasió perfecte per descobrir noves marques. D'11 a 2/4 de 3 i de 5 a 2/4 de 8.

Foto: Mireia Arso

4. Descarregar adrenalina a les atraccions

Fora del centre, al sector del carrer de Francesc Macià, es tornaran a instal·lar les atraccions. N'hi haurà una trentena, per saltar, cridar i passar-ho bé. I per als petits, no faltaran els tradicionals aneguets i els llits elàstics.

Foto: Eudald Redó

5. Ser solidari

El Banc de Sang i Teixits de Manresa organitzen un acapte de sang. Serà aquest dissabte 28, de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre. La unitat mòbil estarà aparcada davant de l´antic Golo-Golo, al carrer d´Àngel Guimerà (on hi ha l´estàtua de Pere III). En aquest sector de la ciutat també s'hi instal·laran les parades d´entitats solidàries.

6. Descobrir l´enllumenat de Nadal

Dissabte, quan es faci fosc, es farà la tradicional encesa de la il·luminació nadalenca al centre històric. Els carrers começaran així a respirar aire de Nadal. L´encesa oficial de l´enlllumenat del del segon tram del Passeig, que els comerços i negocis que l´ocupen han recuperat enguany després de més de vint anys sense, no es farà fins la setmana vinent.

Foto: Mireia Arso