Els responsables de l´edifici que acollirà refugiats alerten que hi cal fer obres

La fundació que gestiona l'antiga residència de les germanetes dels pobres avisa que s'ha de millorar la instal·lació de l'aigua i del gas

01.12.2015 | 09:29

L'antiga residència de les germanetes dels pobres de Manresa té les dimensions adients per acollir els refugiats que han d'arribar a Catalunya, però els responsables de la Fundació Tomàs Canet -que gestiona les instal·lacions- han avisat les administracions que cal fer millores a la instal·lació de l'aigua i del gas perquè pugui ser habitat. L'equipament, que ja acull projectes solidaris, té 5.700 metres quadrats i és a prop de centres sanitaris i escoles de la ciutat.

L'equipament manresà és un dels tres centres catalans que acolliran refugiats. Els altres dos són a Tiana i al barri de Sant Andreu de Barcelona. "En aquests moments cal una inversió per atendre en condicions els asilats", indica Francesc Gea, adjunt a la direcció de la Fundació Tomàs Canet. A les habitacions i als lavabos que hi ha a la zona del complex on dormirien, de moment no hi ha aigua ni als lavabos ni a les dutxes. Avisa que cal fer-hi una actuació de millora perquè actualment hi ha fuites. A part, també cal fer obres per millorar la instal·lació del gas. "De moment no podem quantificar quin és el cost d'aquesta intervenció, però no és barat", comenta Gea. A part, s'ha d'aclarir qui es farà càrrec de la inversió, "necessària" abans que comenci a funcionar el complex com a centre d'acollida.

"Encara no hem parlat de qui ha d'assumir el cost d'aquesta intervenció, però suposo que abans que es posi en funcionament hauríem de signar algun conveni que quedi clar quines actuacions s'han de fer i qui ha de fer la inversió", afegeix. Els responsables de la fundació del centre asseguren que ja han avisat d'aquesta qüestió al personal de la direcció general per la Immigració i als representants polítics de l'Ajuntament de Manresa. "Les persones dels diferents organismes que han visitat les instal·lacions ja han vist que cal fer-hi les millores", assegura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Minimarató de reanimació cardiopulmonar amb 1.400 alumnes

Nens i joves de primària, ESO i cicles de grau superior aprendran a fer anar un desfibril·lador

Manresa passa en set anys de tenir 92 oficines bancàries a només 41

Manresa passa en set anys de tenir 92 oficines bancàries a només 41

Tot i el canvi de model de servei, l'atenció presencial es manté com una referència que molts...

Segona acció de neteja a la llera del Cardener

Serà el proper 5 de novembre, amb sortida a les 9 del matí del costat de La Carpa del Riu

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema