Manresa recull propostes de millora de l´espai públic per mòbil

Afegeix l´opció «Millorem l´espai urbà» a l'aplicació ViuManresa

01.12.2015 | 14:12

L´Ajuntament de Manresa ha afegit l'opció «Millorem l'espai urbà» a l'aplicació per a telèfons mòbils (App) ViuManresa, que està en funcionament des del març passat i que és un canal addicional a la web i al telèfon per a facilitar informació i gestions de forma no presencial. Uns 1.740 usuaris ja s´han descarregat l´aplicació.

A partir d´ara a l´App «ViuManresa» s´hi ha afegit l´opció «Millorem l´espai urbà» mitjançant la qual tots els ciutadans poden entrar les seves propostes de millora de l´espai públic, especialment en els àmbits de via pública, neteja, enllumenat, espais verds i jardins i parcs infantils.

Després les propostes de millora seran recollides pels tècnics municipals i seran estudiades i debatudes dins del treball d´anàlisi de les dades de l´auditoria de l´espai urbà. L´estudi de les propostes ciutadanes es preveu dur a terme durant el primer trimestre del 2016.

L'Ajuntament afirma que «Millorem l´espai urbà» no és una aplicació de queixes, per això ja es disposa d´altres canals de recollida, sinó una eina de participació ciutadana que vol complementar la participació de les associacions de veïns i veïnes i d´altres col·lectius.

Nou recurs

Des del juliol passat, l´Ajuntament de Manresa està treballant amb l´Auditoria de l´Espai Urbà de Manresa que té l´objectiu de detectar, prioritzar i programar les actuacions de millora urbana als barris de tota la ciutat, comptant amb la col·laboració de les entitats veïnals i altres col·lectius que enriquiran el treball de camp que durà a terme una empresa especialitzada en aquestes tasques.

La realització d´aquesta Auditoria està impulsada des de les regidories de Barris i Acció i Comunitària i d´Espai Urbà i Entorn Natural en el marc de l´acord d´investidura i governabilitat signat entre els grups municipals de CiU i ERC.

La realització de l´auditoria per part del govern municipal vol posar sobre la taula les accions que cal fer per dignificar l´entorn més proper els ciutadans. El treball d´auditoria ja s´està duent a terme pels tècnics de les diferents seccions i departaments de l´Ajuntament de Manresa, i posteriorment, es complementarà amb la col·laboració d´una empresa externa –un cop es faci el procediment de contractació- que hi contribuirà en el treball de camp.

Aquest document recollirà informació detallada sobre l´estat de les calçades, ferms, voreres, rebaixos, passos de vianants, mobiliari urbà, parcs i jardins, enllumenat i neteja.

En els cas dels parcs i jardins, enllumenat i neteja, com que aquests serveis estan gestionats per empreses concessionàries, aquestes ja fan valoracions internes i que s´inclouran en aquesta auditoria, així com també les auditories de neteja que duen a terme ciutadans voluntaris en col·laboració amb els tècnics municipals.

Un treball obert a la participació de la ciutat

El treball d´Auditoria de l´Espai Urbà esta obert a la participació de les entitats veïnals i diversos col·lectius de la ciutat que coneixen de primera mà quins són els aspectes de millora que cal abordar i donar solució de forma més immediata.

L´Ajuntament de Manresa, amb la voluntat de recollir la informació d´aquests col·lectius, va iniciar el mes de juny i juliol reunions amb les associacions de veïns de la ciutat i se´ls va passar un model d´enquesta perquè poguessin valorar la situació del barri, així com demanar propostes de millora per enriquir el document. L´enquesta demana informació dels carrers de cada barri en relació amb: l´estat del paviment, calçada, esvorancs, estat i amplada de les voreres, rajoles, enllumenat, arbres i jardins, senyalitzacions i mobiliari urbà.

En les properes setmanes, l´Ajuntament preveu la realització de trobades amb diferents col·lectius de la ciutat (gent gran, escoles, persones amb mobilitat reduïda i altres) que també podran aportar la seva opinió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema