Crear una plataforma virtual per donar suport als malalts d'Alzheimer i a les persones que els cuiden. És el que pretén un projecte que forma part dels ajuts del programa europeu Horitzó 2020 i que té una dotació econòmica de 4 milions d'euros. La direcció de Recerca i Innovació del campus Manresa (FUB-UManresa) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya en gestionarà un ajut de 412.000 euros per fer-se càrrec de la prova pilot d'aquesta plataforma.

La finalitat és fer un millor seguiment i assistència dels pacients afectats d'Alzheimer, i formar-los, tant a ells com als seus cuidadors informals i familiars, a través d'una plataforma TIC basada en una estructura de xarxes socials específiques, de manera que tot plegat contribueixi a millorar la qualitat de vida tant del cuidador com de la persona afectada. Per desenvolupar l'assaig clínic és previst identificar 200 malalts d'Alzheimer en fase moderada de Manresa i els seus cuidadors. A tots ells se'ls facilitarà una tauleta que els donarà accés a la nova plataforma virtual que es crearà en el marc del projecte. Durant un període de 18 mesos es farà un seguiment de com els cuidadors utilitzen aquesta eina tecnològica i, posteriorment, se'n farà una avaluació.

Coordinat i liderat per la UPC, el projecte implicarà el treball conjunt de centres d'investigació i Pimes catalanes, franceses, angleses, gregues i italianes.