Més de 350 persones faran possible el pessebre vivent del Pont Llarg, al sector del Poal de Manresa, que ja s'ha convertit en una de les principals cites del dia de Sant Esteve. L'any passat va rebre 2.000 visitants.

Enguany tindrà novetats destacades com tres escenes noves, canvis al mercat romà i la reubicació d'alguns espais per fer-lo més àgil, com la zona de jocs, on es podrà fer cagar el tió. També dos concursos. Un per als més petits, que hauran de localitzar el caganer, i l'altre de fotografia. Amb totes les que es rebin es farà una exposició.

L'organització és de la comissió del pessebre vivent de la parròquia de l'Esperança del barri de la Mion. La coordinadora, Àngels Serentill, explica que "mirem de millorar cada any. L'hem anat potenciant i polint de mica en mica, fent-lo cada cop més realista i cuidant els detalls". Per això cada any és diferent, diu. "El més important és que té caliu", assegura.

El pessebre vivent es durà a terme dissabte en 6 cases del Poal, al camí de Joncadella, a les seves eres i sota les arcades de l'aqüeducte del Pont Llarg. La representació començarà a 2/4 de 7 de la tarda i fins a 2/4 de 9. Hi haurà una vintena d'escenes diferents.