L'Ajuntament assegura que canviar la cara a l'espai urbà de Manresa serà costós, i, per fer-ho possible, el regidor de Barris, Joan Calmet, apunta que caldrà apujar la inversió de l'arranjament de carrers, places i parcs fins al milió d'euros a partir del 2017 sempre que la situació financera ho permeti. Això significaria multiplicar aquesta partida gairebé per quatre respecte als darrers pressupostos. Actualment, el consistori està impulsant una auditoria de l'espai públic amb la col·laboració d'entitats veïnals i col·lectius de la ciutat i que servirà per fer el llistat d'actuacions que caldrà executar a l'espai urbà.

Calmet assegura que la millora de l'espai públic "és la gran aposta de la legislatura", perquè durant els anys que ha pilotat l'àrea de Barris de l'Ajuntament no para de sentir crítiques dels ciutadans sobre l'estat dels carrers. Per aquest motiu assenyala que un cop es comencin a executar les diferents actuacions que recollirà el projecte de millora caldria destinar una partida anual d'un milió d'euros per fer-ho possible. "Ara mateix no sabem el cost que tindrà l'arranjament de tots els carrers on haurem d'actuar, però perquè la iniciativa comenci amb força caldria fer una inversió d'un milió d'euros cada any, més o menys, fins a completar-lo".

El responsable de Barris deixa clar que al final aquesta quantitat dependrà de la disponibilitat financera, però creu que seria possible en els propers pressupostos perquè les previsions del consistori passen per haver capgirat la situació econòmica municipal el segon semestre del 2017. Aquesta fita significa incrementar substancialment la partida que s'ha destinat els darrers anys a la millora dels carrers. "El que hem anat fent fins ara és tapar els forats del dia a dia, però no hem actuat d'una forma decidida i important en aquesta àmbit", assegura. En els pressupostos de l'Ajuntament aprovats recentment, s'han destinat 100.000 euros per a actuacions a l'espai públic. Una quantitat a què s'han de sumar 120.000 euros atorgats als consells de districte i que tenen la mateixa finalitat.