El govern de Manresa passa de 9 a 14 regidors pagant l´equivalent a un sou més

La nova configuració de l'equip municipal està previst que s'aprovi en el Ple d'aquest mes

15.01.2016 | 19:45
Foto de família del nou govern feta durant l´acte de signatura de l´acord.
Foto de família del nou govern feta durant l´acte de signatura de l´acord.

L'Ajuntament de Manresa ha presentat un informe amb la dedicació que exerciran els nous membres del govern municipal, dictamen que se sotmetrà a votació en el Ple d'aquest mes. El document contempla la nova distribució dels percentatges de dedicació dels membres de l'equip municipal, fet que determina les seves retribucions.

Consulta la relació completa de dedicacions i sous fent clic aquí

La proposta que es debatrà contempla que l´alcalde manté la dedicació del 49% que es va aprovar amb la seva designació de diputat de Media Ambient de la Diputació de Barcelona i que dos dels vuit regidors que assumiran el càrrec de tinent d´alcalde -Mireia Estefanell (1a) i Antoni Llobet (2n)-tindran una dedicació exclusiva del 100%.

Les dedicacions de la resta de tinents d´alcalde es distribueixen de la següent forma: Marc Aloy (3r) tindrà un 90%, Àngels Santolària (5a) un 85%, Jordi Serracanta (6è) un 95%, Jaume Torras (7è) un 70% i Joan Calmet (8è) un 95%.

El regidor Josep Maria Sala, que continuarà al govern i serà el quart tinent d´alcalde, renuncia voluntàriament a l´actual assignació mensual i només rebrà –com qualsevol altre regidor del Ple que no forma part del govern- les indemnitzacions que li corresponguin per l´assistència als plens (800 euros), a les comissions informatives (250 euros) i les juntes de govern o de portaveus (250 euros).

Pel que fa a la resta de regidors, les dedicacions van des del 90% de la regidora Mercè Rosich fins al 50% de la regidora Cristina Cruz, passant pel 85% de la regidora Olga Sánchez, el 80% de la regidora Anna Crespo i el 70% de la regidora Àuria Caus.

Finalment, els regidors Pol Huguet i Miquel Davins només percebran la indemnització corresponent a la seva participació als plens.

En la mateixa nota, l'Ajuntament precisa que la nova configuració del govern de CDC i ERC amb 14 regidors suposa un total de 10,59 dedicacions en relació a les 8,8 dedicacions que hi havia fins ara amb CiU amb 9 regidors, tot i que si s´inclou el cost actual del grup d´ERC que s´integra al govern la suma de dedicacions totals serien equivalents a 9,62.

El consistori precisa que l´augment real de dedicacions –passant de 9 a 14 regidors de govern- és de 0,97; és a dir prop del sou d'un nou regidor de govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

L'entitat que fa l'acollida diu que han arribat les primeres persones a l'antiga casa de les...

Creen unes jornades gastronòmiques inspirades en el Camí Ignasià

Manresa donarà a conèixer la cuina i els vins del recorregut que uneix Loiola amb Manresa

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema