El procés de diàleg i debat dels pressupostos participatius per al 2016 impulsat per l'Ajuntament de Manresa ha finalitzat després que s'hagin celebrat un total de 21 sessions dels diferents òrgans de participació sectorials i territorials que han tingut la participació d'un total de 412 persones des del novembre passat. Ara, les entitats de la ciutat podran presentar, fins al 31 de gener, les seves propostes i projectes de millora a la ciutat.

El model de pressupostos participatius d'enguany té tres pilars importants. En primer lloc, hi ha un pressupost de 200.000 euros -el doble que l'any passat- a disposició dels projectes de les entitats. Els projectes aprovats hauran de tenir un cost màxim de 50.000 euros cada un i podran ser destinats a millorar l'espai públic, l'urbanisme, els equipaments de la ciutat, o adreçats a finançar activitats o serveis a les persones. Els procés de pressupostos participatius incorpora també 120.000 euros en inversions territorials dels districtes (30.000 per a cadascun).

El tercer pilar del model és aquest treball d'explicació del pressupost destinat a cada àmbit en el marc dels consells així com la invitació als ciutadans a poder assistir i participar encara que no siguin formalment membres dels consells. Durant el més de febrer es farà la valoració tècnica i al març s'exposaran, es presentaran i es votaran. El dia 11 d'abril es donaran a conèixer els resultats de forma oficial.