La Casa Flors Sirera celebra aquest divendres el "Memorial pels Conflictes Oblidats i a favor de la Justícia", un acte que consistirà en la presentació del llibre "Entre 4 murs", de Victoire Ingabire Umuhoza, a càrrec de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de Catalunya i mediador en processos de pau; i amb Lin Muyizere, el marit de l´autora. Ingabire està empresonada a Ruanda per alçar la veu a favor de la democràcia i el respecte als Drets Humans.

El "Memorial dels Conflictes Oblidats" té lloc cada any per commemorar l'aniversari de la mort de la cooperant manresana Flors Sirera, enguany ja el 19è. L´acte començarà a les 20 h i comptarà amb Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de Catalunya i mediador en processos de pau; i amb Lin Muyizere, el marit de Victoire Ingabire, empresonada a Ruanda per alçar la veu a favor de la democràcia i el respecte als Drets Humans.

Loverdos i Muyizere presentaran el llibre de Victoire Ingabire "Entre 4 murs", una obra profundament humana i commovedora, escrita durant els seus anys d´empresonament.

La cloenda de la trobada serà a càrrec d´alumnat de 4t d´ESO de FEDAC-Dominiques que, amb la seva música, donarà suport a una activitat que té la finalitat de ser un clam per la justícia als Grans Llacs i que, a més, emfatitza la tasca que aquest grup de nois i noies està fent per conèixer de prop què significa la defensa dels Drets Humans.

Els alumnes participen en un programa amb altres socis europeus on el jovent analitza la situació dels drets humans i els recursos que les diferents societats tenen per defensar-los i fer que el seu compliment sigui cada vegada més proper.

Per acabar, es recolliran signatures per tal d´avalar la candidatura de la Victoire Ingabire a rebre el Premi Internacional Catalunya 2016 que atorga el Parlament Català. Aquesta candidatura, promoguda pel Memorial Democràtic de Catalunya, té un valor especial, ja que el fet que la Comunitat Internacional conegui el cas de la Victoire és un important atenuant a les represàlies que el seu treball de denúncia pugui comportar.

L´acte es desenvolupa gràcies al treball que l´ONGD manresana Inshuti està desenvolupant durant anys per aportar informació contrastada de la situació als Grans Llacs i el seu suport a xarxes internacionals per a la defensa dels Drets Humans. També es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, ja que l´activitat s´organitza en el marc del Pla de Sensibilització i Educació en valors del Programa de Cooperació de l´Ajuntament de Manresa.