L´Ajuntament assegura que Pymsaforest està fent passes per marxar de Valldaura

L'empresa, que fa 38 anys que té els veïns en contra per les pudors i sorolls, ha renovat el contracte de lloguer fa poc

25.01.2016 | 07:49
Pymsaforest és en un solar al barri de Valldaura envoltat de cases i amb tres escoles a la zona
Pymsaforest és en un solar al barri de Valldaura envoltat de cases i amb tres escoles a la zona

L'Ajuntament ha informat que l'empresa Pymsaforest, situada a Valldaura, els ha notificat "la seva intenció de traslladar-se" i que el consistori "té constància que, efectivament, està preparant aquest trasllat, que es farpa un cop realitzats els tràmits administratius i tècnics necessaris per tenir enllestida la nova ubicació".

Regió7 va informar la setmana passada que Pymsaforest, situada al carrer del Bruc, havia renovat el contracte d'arrendament del solar on està i d'on els veïns de l'entorn fa dècades que reclamen que marxi. La primera instància a l'Ajuntament amb aquesta demanda la van presentar fa 38 anys. El motiu és que, pel tipus d'activitat industrial que porta a terme Pymsaforest, el fet d'estar envoltada de cases i de tenir escoles a prop no és el més ideal. Pymsaforest es dedica a la fabricació i comercialització de fusta tractada amb creosota i sals hidrosolubles, tractaments que tenen per objectiu allargar la vida de la fusta. La creosota és un producte que ha estat classificat com a carcinogen. A banda, els treballs generen sorolls, pudors i emissions de fum que els veïns que viuen al voltant de l'empresa han de suportar estoicament.

Nou arrendament

Un judici celebrat el 2009 va donar com a resultat una sentència segons la qual a l'empresa se li acabava el contracte de lloguer el 31 de desembre del 2015. Lluny de marxar, però, el que va fer va ser renovar aquest contracte d'arrendament amb la propietat per una durada que l'empresa va preferir no especificar a aquest diari.

L'Ajuntament ha assegurat que està "en contacte permanent amb l'empresa i amb els veïns", i que està "implicat en el tema" i fa "un seguiment constant de la situació".

Fa notar que "el consistori vol fer compatible l'impuls de l'activitat econòmica amb el benestar dels veïns. Per tant, en aquest cas, valora positivament els plans de l'empresa de traslladar-se, per tal que es resolgui aquesta situació".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema