L'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall és el primer convidat d'una activitat nova organitzada per l'Associació de Familiars d'Al-zheimer i que consisteix en una trobada a l'hora del cafè. Maragall serà a Manresa el dijous, 28 de gener.

El projecte porta per nom "Alzheimer a l'hora del cafè", i consistirà en un espai de trobada per fer una conversa-tertúlia "amb la quotidianitat d'un cafè". Se celebrarà el darrer dijous de cada mes a les 5 de la tarda al cafè Maïami, a la Muralla de Sant Domènec.

L'Associació de Familiars d'Al-zheimer compartirà aquest primer cafè amb Cristina Maragall, filla de l'expresident, i Diana Garrigosa, esposa de Maragall. Ambdues formen part de la Fundació Pasqual Maragall. Al final de l'acte l'expresident, afectat per la malaltia, saludarà personalment els assistents a l'acte.

La fundació es va crear l'abril del 2008 fruit del compromís públic de Maragall després de ser diagnosticat. Recapta diners per fer recerca per vèncer la malaltia.