Això també és el centre de Manresa

A 120 metres del Guimerà hi ha un tram de vial sense asfaltar en absolut estat de deixadesa

12.02.2016 | 12:08
El carrer Bonsuccés, a Manresa
El carrer Bonsuccés, a Manresa

Queda força dissimulat i fins i tot es podria dir que costa accedir-hi, però la realitat és que a només 126 metres en línia recta del carrer d´Àngel Guimerà –i a 175 metres caminant–, a la falda del Puigterrà, Manresa amaga un cau de brutícia i de deixadesa. És l´ovella negra del centre de la ciutat. Es tracta d´un tram d´uns 40 metres del carrer de Bonsuccés, un vial que connecta directament amb el transitat Sant Joan Baptista de La Salle. A aquest espai que no ha vist mai una gota de quitrà s´hi suma la presència d´un solar envaït pels grafits, just al costat.

El tram decrèpit del Bonsuccés va del carrer del Sol al de l´Era Firmat i no està ni asfaltat. Aquests prop de 40 metres de camí polsegós, tallat al pas de vehicles, s´inicien al carrer del Sol, on el vianant pot veure com el paviment dóna pas a la grava, la pols i la brutícia. El terra és completament irregular, amb sorra i pedres de mida considerable, i amb uns notoris forats que s´han convertit, amb el pas del temps, en cendrers improvisats. Les parets, a joc, estan empastifades –grafits i aigua que es filtra de les canonades–, i el vianant passa carrer avall, perplex, fins que topa amb una tanca metàl·lica, que prohibeix el pas a vehicles. Un mur a mà esquerra, al seu torn, tapa les vergonyes d´un solar en desús. A partir d´aquí el sòl empolsegat deixa pas a unes llambordes fins que s´arriba a l´encreuament amb el carrer de l´Era Firmat, asfaltat i obert al trànsit de vehicles. Només uns metres més enllà, ja hi ha els Esquilets.

El carrer que porta a aquest vial deplorable és el del Sol, que, malgrat que està asfaltat, és un altre clar exemple de com la deixadesa s´acumula també al rovell de l´ou de Manresa. Per un extrem, el vial connecta amb la carretera de Vic, i per l´altre queda tallat al trànsit rodat. A partir d´aquí el vianant topa amb l´entrada d´una casa, i si la voreja per la banda esquerra arriba a un solar que conjunta a la perfecció amb el sorrenc Bonsuccés: troba un solar en total abandó, ple de grafits i que s´ha convertit en un pipican.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema