El Govern de la Generalitat s'ha compromès a invertir 2,7 milions d'euros abans del 2019 per perllongar l'avinguda dels Països Catalans de la carretera de Viladordis fin a la plaça Prat de la Riba. El ple de l'Ajuntament va aprovar, ahir al vespre, per unanimitat, la modificació puntual de l'actual pla general urbanístic de Manresa per avançar en aquesta actuació.

La modificació del pla general ha de permetre desvincular l'execució de l'avinguda del trasllat de les línies elèctriques del sector est. Feta aquesta part del vial, quedarà pendent la perllongació de l'avinguda entre la carretera de Viladordis i el Decathlon.

El projecte de finalitzar l'avinguda dels Països Catalans està damunt la taula des de fa molts anys, i també l'inclou el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa. A banda del tram que ahir es va anunciar que es podrà fer amb l'aportació de la Generalitat, com s'ha dit, quedarà pendent el que va del Decathlon fins a la carretera de Viladordis, que estava lligat a l'ampliació del Carrefour. Com que, de moment, aquesta ha quedat congelada, també ha quedat aturada la realització de l'esmentat tram.

Anant enrere en el temps, el projecte per finalitzar l'avinguda formava part de l'operació per fer créixer la capital del Bages per la banda est, que va fer un pas endavant amb la creació d'una Àrea Residencial Estratègica (ARE) en aquest sector que, amb l'esclat de la bombolla immobiliària, es va desactivar definitivament.