Foment no té ni projecte per als 5,4 milions que ja s´haurien d´haver invertit a la Renfe

El ministeri respon a l'Ajuntament de Manresa que la licitació de les obres de l'estació es durà a terme aquest semestre

21.03.2016 | 07:35

Les obres de reforma de l'estació de la Renfe de Manresa, valorades en 5,4 milions d'euros, havien d'estar enllestides el 2015. El novembre, veient que no havien ni començat, l'Ajuntament va instar el ministeri de Foment a moure fitxa i ara ha respost dient que durant aquest semestre es preveu finalitzar la redacció del projecte i licitar-les.

La documentació d'aquest fet formava part de la que es va facilitar en el ple municipal celebrat dijous al vespre.

O sigui, que la milionària inversió a l'atrotinada estació que ja hauria d'estar feta encara s'ha d'acabar de dibuixar i, posteriorment, ser licitada, també abans del juliol, segons la data que marca Foment

L'Ajuntament també exigia al ministeri de Foment que presentés un pla estratègic de mobilitat ferroviària que permeti fer el trajecte entre Manresa i Barcelona en menys d'una hora.

També, que s'executi de manera immediata el Pla d'infraestructures ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015 que preveia, entre altres actuacions, la construcció del túnel de Montcada.

L'Ajuntament no s'adreçava només al ministeri de Foment i instava el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i Adif a ampliar la freqüència de trens entre les estacions de Terrassa i Manresa. De moment no hi ha constància de la seva resposta.

Pel que fa al ministeri de Foment, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, respon a l'Ajuntament que "es preveu finalitzar la redacció del projecte i la licitació de les obres al llarg del primer semestre del 2016".

Prioritària? Sobre les actuacions del Pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015 Foment diu que "s'han dut a terme actuacions prioritàries".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Un grup d'alumnes de l'escola FEDAC va fer el darrer tram del camí ignasià entre Castellgalí i...

Minimarató de reanimació cardiopulmonar amb 1.400 alumnes

Nens i joves de primària, ESO i cicles de grau superior aprendran a fer anar un desfibril·lador

Ple de Manresa: aprovat per unanimitat batejar amb el nom d´Andreu Vivó la sala de gimnàstica artística del Vell Congost

Ple de Manresa: aprovat per unanimitat batejar amb el nom d´Andreu Vivó la sala de gimnàstica artística del Vell Congost

En la sessió d'aquest dijous també s'han acordat els canvis a Aigües de Manresa mentre els...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema