Les obres de reforma de l'estació de la Renfe de Manresa, valorades en 5,4 milions d'euros, havien d'estar enllestides el 2015. El novembre, veient que no havien ni començat, l'Ajuntament va instar el ministeri de Foment a moure fitxa i ara ha respost dient que durant aquest semestre es preveu finalitzar la redacció del projecte i licitar-les.

La documentació d'aquest fet formava part de la que es va facilitar en el ple municipal celebrat dijous al vespre.

O sigui, que la milionària inversió a l'atrotinada estació que ja hauria d'estar feta encara s'ha d'acabar de dibuixar i, posteriorment, ser licitada, també abans del juliol, segons la data que marca Foment

L'Ajuntament també exigia al ministeri de Foment que presentés un pla estratègic de mobilitat ferroviària que permeti fer el trajecte entre Manresa i Barcelona en menys d'una hora.

També, que s'executi de manera immediata el Pla d'infraestructures ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015 que preveia, entre altres actuacions, la construcció del túnel de Montcada.

L'Ajuntament no s'adreçava només al ministeri de Foment i instava el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i Adif a ampliar la freqüència de trens entre les estacions de Terrassa i Manresa. De moment no hi ha constància de la seva resposta.

Pel que fa al ministeri de Foment, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, respon a l'Ajuntament que "es preveu finalitzar la redacció del projecte i la licitació de les obres al llarg del primer semestre del 2016".

Prioritària? Sobre les actuacions del Pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015 Foment diu que "s'han dut a terme actuacions prioritàries".