Els grups municipals de CDC, ERC, PSC, C's i DM, i el regidor no adscrit Miquel Davins, van manifestar, ahir, la seva condemna rotunda i total davant els atemptats que al matí van causar més de 30 morts i uns 200 ferits a la ciutat de Brussel·les. Per aquest motiu, van convocar els manresans i manresanes, avui, a la 1 del migdia, a la plaça Major, a fer un minut de silenci per expressar el rebuig contundent contra aquests atacs. La CUP no s'hi va afegir i va voler matisar posteriorment la seva decisió.

En el comunicat conjunt els grups van voler expressar «el nostre condol per les víctimes dels atemptats a les seves famílies i amics, esperem que els ferits evolucionin favorablement, i mostrem la nostra solidaritat amb la ciutat de Brussel·les i amb la població belga en aquests moments tan tràgics».

«Rebutgem el terrorisme i qualsevol forma de violència, reiterem el nostre compromís irrenunciable amb la vida, la pau, la llibertat, la democràcia i la dignitat de tots els éssers humans i confiem en la resposta de les institucions i de la ciutadania per arraconar l'odi i la barbàrie que amenaça la convivència pacífica i els nostres valors democràtics».

La CUP s'explica

La CUP de Manresa ha explicat que «no ens hem sumat al comunicat oficial emès per l'Ajuntament de Manresa, tanmateix volem fer un seguit de consideracions: en primer lloc, volem expressar el nostre condol cap a les víctimes i els seus familiars de l'atemptat d'avui a Brussel·les i rebutgem profundament tots els atacs feixistes d'Estat Islàmic independentment del lloc on es produeixin. Entenem que totes les morts són igual de doloroses i mereixen el mateix rebuig i condemna».

«En segon lloc, considerem esbiaixada la reducció del conflicte al Pròxim Orient i el fenomen de l’Estat Islàmic a la condemna dels atemptats només quan es produeixen en sòl europeu. Es tracta d’una visió eurocèntrica que menysté les víctimes de l’horror quotidià a l'Iraq o Síria i que oblida les arrels profundes del conflicte que els poders polítics i militars i els interessos econòmics del món occidental han creat i esperonen dia rere dia».

«En tercer lloc, volem aprofitar per condemnar el drama humanitari produït per la política racista de la UE envers els i les refugiades. Són aquestes les que reben i han rebut les pitjors conseqüències de la violència de l'Estat Islàmic en els seus països d'origen i a les quals la UE, negant-los l'acollida, les condemna a tornar».

«Per últim, volem reafirmar el nostre compromís amb la lluita internacionalista i, com a tal, seguir treballant dia a dia per estendre llaços de solidaritat amb els pobles que, arreu del món, combaten per la igualtat, la justícia social i la democràcia i sobirania plenes».