Més de 550 persones ja han emès el seu vot a la consulta ciutadana dels pressupostos participatius des de dimecres al vespre, quan va començar el procés (vegeu Regió7 de dimecres), fins ahir a les 3 de la tarda. A la primera edició de l'any passat van votar 417 persones, encara que llavors la votació es va fer en un sol vespre, mentre que aquesta vegada la consulta s'allargarà fins al dia 24.

En els pressupostos participatius se sotmet a votació el destí de 200.000 euros. Hi ha vint projectes finalistes que opten a ser finançats amb aquests diners, amb un topall màxim de 50.000 cadascun d'ells. Les propostes són per millorar l'espai públic, de caire urbanístic, per a equipaments de la ciutat, activitats esportives o culturals, i també serveis a les persones.

Fins al dia 22 d'abril es pot votar de forma presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), als baixos de l'edifici de l'ajuntament. I fins al 24 d'abril es pot fer en línia a la pàgina web de l'Ajuntament o bé amb el mòbil des de l'aplicació ViuManresa. Poden votar tots els manresans empadronats a la ciutat més grans de 16 anys.

Els projectes finalistes es podran veure dissabte matí i tarda, i diumenge al matí a la plaça Sant Domènec. Aquests dos dies també es podrà votar ja que hi haurà ordinadors a la mateixa plaça. Posteriorment l'exposició es traslladarà al vestíbul de l'ajuntament.