Veïns del carrer Abat Oliba es queixen que les voreres es converteixen en una pista de fang els dies que plou per culpa del solar no urbanitzat, i amb el paviment de terra, que hi ha just davant de l'Ateneu Les Bases i que serveix d'espai per estacionar-hi vehicles. Dijous, quan va ploure, les voreres van quedar, una altra vegada, gairebé inaccessibles pel fang.

Els veïns han assegurat a Regió7 que, a part de quedar tot brut, les tanques de formigó del pàrquing es desplacen pel terreny fangós i que posteriorment l'Ajuntament no es fa càrrec de netejar-ho ni de recol·locar les tanques. El solar, a més, té una inclinació i per aquest motiu el fang baixa fins a les voreres. Els veïns afirmen que van presentar una instància fa un any i mig a l'Ajuntament de Manresa on exposaven què passa el dies de pluja, però de moment no han rebut cap resposta.

Demanen que s'arregli el pàrquing per evitar que torni a passar. Els responsables veïnals del carrer Abat Oliba dels números 66 al 68 són els que han expressat les queixes perquè -tot i que aquest carrer no dóna directament al solar-, treuen el cotxe pel cantó d'aquest espai de terra. Els veïns han explicat a aquest diari que quan surten els vehicles queden bruts per culpa del fang que s'hi troben. A part, creuen que el mal estat en què queden les voreres pot ser perillós per als vianants.

La vorera del carrer Balmes, que és just al costat del solar, és la que queda més afectada. Els vianants l'han d'esquivar, quan plou, i passar per una altra banda perquè és difícil passar-hi per l'acumulació de terra. Els veïns, però, es queixen principalment que no es fa una neteja a fons i la terra, un cop s'asseca, queda a les voreres.

Fa quatre anys, el consistori ja havia parlat amb els veïns de la futura urbanització del solar sense que hi hagués un projecte definit. Els veïns no han sentit darrerament que l'Ajuntament vulgui executar-hi cap projecte per urbanitzar-lo.