Traslladar a la societat el missatge que la salut i la qualitat de vida depenen de com es tracta el medi ambient és el propòsit de la jornada lúdica i participativa "Cuidem la Terra. Fem Salut" que tindrà lloc el pròxim 18 de juny al matí, a les instal·lacions d'Ampans, de Santa Maria de Comabella, a Santpedor. Qui faci quatre dels cinc tallers que s'ofereixen aconseguirà gratuïtament una caixa per tenir un hort urbà a casa. S'esperen centenars de participants.

Un grup d'entitats i empreses del Bages han unit esforços per dissenyar una matinal lúdica per a tota la família amb activitats i tallers concebuts perquè els infants fins als 12 anys puguin experimentar quina és la relació que l'ésser humà té amb la terra i fins a quin punt tot allò que genera és imprescindible per a la vida quotidiana. Tindrà la participació de Pep Callau, que s'encarregarà de la dinamització de la jornada i de l'espectacle final de festa.

Els detalls del programa d'activitats els van presentar ahir els representants de les empreses, entitats i associacions que coorganitzen l'esdeveniment: Joana Tubau, d'Ampans; Josep Alabern, de la Fundació Aigües de Manresa; Mari González, del Grup Llobet; Esteve Sanllehí, d'Hortàlia; Cristina Arespa, d'ICL Iberia Súria-Sallent; Pura Alfonso, del Museu de Gelogia Valentí Masachs; i Joan Ramon Perdigó, de Promineria.

Hi haurà una matinal d'activitats i tallers experiencials destinats a nens i nenes de 6 a 12 anys. Totes les activitats són gratuïtes. Els infants que acreditin la seva participació en quatre dels cinc tallers programats s'enduran un equip d'horticultura urbana d'obsequi. Per tal d'obtenir-lo, hauran d'entregar degudament segellada la cartolina de participació.